Goorsche wijnDeze speciale jubileumwijnen zijn in 2013 uitgebracht in het kader van de viering van 750 jaar stadsrechten voor Goor.

De Goorsche wijn was een initiatief van Wiljan van Regteren en Erwin Bomans en werden gebotteld door Neerlands Wijnmakerij die ook de bekende Hof van Twente wijnen maakt. De makers hebben een rosé, rode, zoete witte en droge witte wijn op de markt gebracht. Alle vier unieke wijnen van een hoge kwaliteit, waarbij de druiven kwamen van de Hof van Twente wijngaard in Bentelo.

De opvallende gekleurde etiket-sleeve is ontworpen door Erwin Bomans, terwijl de speciale tekst op de flessen werd geschreven door de Goorse journalist en columnist Bert Schabbink.

De eerste flessen Goorsche wijn zijn op 13 mei 2013 tijdens een buitengewone raadsvergadering aangeboden aan scheidend interim-burgemeester Jeroen Goudt.

Dit was een uniek eenmalig project, de Goorsche wijnen zijn momenteel niet meer verkrijgbaar. Uiteraard hebben we nog wel andere wijnen van de Hof van Twente wijngaard in ons assortiment.